NASZE
PRODUKTY SĄ
BEZPIECZNE
I ZDROWE


NIE POSIADAJĄ
CHEMICZNYCH
ULEPSZACZY


BEZ FOSFORANÓW
BEZ GLUTAMINIANU
BEZ BARWNIKÓW
NASZA MISJA

Naszą misją jest dostarczanie zdrowych, smacznych i w pełni bezpiecznych wyrobów. Dlatego nasze produkty nie zawierają MOM-u, fosforanów, glutenu, glutaminianu sodu, zbędnych konserwantów czy dodatków podnoszących wydajność.


Produkty dostępne
w sklepach mięsnych Żubr


Znajdź w swojej lokalizacji
KIEŁBASA ŚLĄSKA
Do produkcji 100g produktu użyto 100g mięsa wieprzowego. Produkt nie zawiera żadnych dodatków żywności z grupy E. Nawet tradycyjna peklosól została zamieniona na dodatki pochodzenia roślinnego. Bukiet przypraw to kompozycja naturalnych składników, które podkreślają smak użytych gatunków mięsa. Do spożycia zarówno na zimno jak i na ciepło z wody, z grilla czy piekarnika. Produkt bezglutenowy, dla klientów poszukujących zdrowej żywności dla siebie i swoich dzieci.
KIEŁBASA TRADYCYJNA
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, wędzona w tradycyjnej wędzarni, której zawdzięcza niepowtarzalny smak i aromat. W procesie produkcyjnym ze 113 g specjalnie dobranego mięsa otrzymujemy 100 g wyrobu gotowego. Wolna od konserwantów, fosforanów i glutaminianu sodu. Sekretem doskonałego smaku tego tradycyjnego wyrobu jest także zastosowanie kompozycji naturalnych przypraw.
KIEŁBASA JAŁOWCOWA
Kiełbasa jałowcowa sucha podobnie jak myśliwska, wykonana jest z mięsa wieprzowego, którego również użyto aż 154g na 100g gotowego produktu. Swą nazwę zawdzięcza owocom jałowca, którymi w odpowiednich proporcjach doprawiony jest farsz. Charakterystyczne wianki tej szlachetnej kiełbasy, o ciemnobrązowej barwie obecne są na polskich stołach od stuleci. Swym wyjątkowym smakiem zyskała sobie stałe miejsce w kuchni najbardziej wymagających smakoszy.
KIEŁBASA MYŚLIWSKA
Kiełbasa myśliwska wyróżnia się smakiem, kruchością, zapachem, a także trwałością, dzięki, której zawdzięcza swą nazwę. Według legend kiełbasa ta stanowiła prowiant myśliwych, pozwalając im zaspokoić głód podczas wielogodzinnych polowań. Wędlina podsuszana, wędzona, wyprodukowana wg specjalnych receptur, dziś także obecna jest w jadłospisie osób ceniących sobie jej wyjątkowe walory smakowe. Warto wspomnieć, iż do wyprodukowania jej użyto 154g mięsa na 100g gotowego produktu.
KIEŁBASA POLSKA
Kiełbasa w osłonkach naturalnych wieprzowych, średnio rozdrobniona surowa wędzona Powierzchnia sucha i gładka, barwa brązowa do brązowo-brunatnej. Do produkcji 100 g produktu użyto 114 g mięsa wieprzowego. Wyśmienita po sparzeniu a także na surowo.
KASZANKA
Wędlina podrobowa krwista, w jelicie wieprzowym. Barwa brunatna, konsystencja dość ścisła, krucha, na przekroju widoczne jaśniejsze punkty kaszy, tłuszczu oraz widoczna wątroba. Smak typowy dla kaszanki wieprzowej z dodatkiem wątroby. To połączenie mięs oraz starannie dobranych składników i przypraw. Do spożycia zarówno na zimno jak i na ciepło. Doskonała na spotkania przy grillu.
SALCESON
Salceson wieprzowy w osłonce naturalnej. Smak typowy dla wyrobu wieprzowego, wyczuwalny smak przypraw. Do produkcji 100g produktu użyto 112g mięsa wieprzowego.
KIEŁBASA BIAŁA
Kiełbasa biała parzona sporządzana jest z wyselekcjonowanego mięsa oraz naturalnych przypraw. 100g wyrobu powstaje ze 110g mięsa wieprzowego, stworzona specjalnie z myślą o tych, którzy szukają tradycyjnych polskich smaków.
SERDELKI
Produkt wieprzowy, o 92% zawartości mięsa, co oznacza, że na 100g produktu użyto 92g mięsa wieprzowego. Pozostałe 8g to tłuszcz i lód potrzebny do procesu produkcji tego wyrobu. Tłuszcz jako nośnik smaku w połączeniu z przyprawami naturalnymi pozwala nam na właściwe wyczuwanie smaków. Produkt bez glutenu i fosforanów, które w tego typu produktach występują. Produkt idealny dla dzieci, osób starszych i wszystkich poszukujących żywności bez konserwantów.
SZYNKA PIECZONA
Szynka otrzymana z mięśnia zrazowego dolnego z okrywą tłuszczową do 1 cm. Ze 124 g mięsa wieprzowego otrzymano 100 g wyrobu gotowego. Doskonale soczysta i aromatyczna z każdym kęsem odkrywa przed nami niezapomniany smak. Jest to szynka przygotowana w oparciu o sprawdzoną recepturę, jej naturalna delikatność, odpowiednio wydobyta, sprawia, że wprost rozpływa się w ustach.
SZYNKA NATURALNA
Szynka wieprzowa charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem, który zawdzięcza wędzeniu w tradycyjnej wędzarni. Ze 104 g mięsa wieprzowego otrzymano 100 g wyrobu gotowego. Do jej wyprodukowania wykorzystano starannie wyselekcjonowane mięso, a jej niepowtarzalny smak to zasługa kompozycji naturalnych przypraw. Do produkcji używana jest wyłącznie sól peklująca i naturalne przyprawy.
PASZTET
Idealna konsystencja, łatwość smarowania, pozwalająca nawet kilkuletniemu dziecku na posmarowanie kanapki, 50% zawartość mięsa i idealnie dobrane przyprawy stawiają ten produkt jako wzór nie do skopiowania. Naturalne jelito i delikatne podwędzenie to cechy charakterystyczne dla produktu wykonanego domowym sposobem.
ŻURAWINA
Ten produkt szczególnie wyróżnia się na tle konkurencji. Składa się w 75% z żurawiny oraz niezbędnej ilości wody i cukru, przy czym najbardziej cenione przez konsumentów marki zawierają w swoim składzie maksymalnie 49% podstawowego składnika, jakim jest żurawina. Ponadto nie zawiera konserwantów, zagęszczaczy ani sztucznych barwników.
CHRZAN
Prawdopodobnie najlepszy produkt na rynku! W swoim składzie zawiera wyłącznie naturalne składniki: 72% chrzanu, wodę, cukier, cytrynę, olej rzepakowy i sól. Wytwarzany z wyselekcjonowanych korzeni chrzanu, które posiadają wyrazisty smak, czyli: z długich, mięsistych, o jasnoróżowej barwie i białym przekroju. (Produkt nie zawiera konserwantów, barwników, ani zagęszczaczy.)
ĆWIKŁA Z CHRZANEM
Aż 96% składu stanowi burak i chrzan, pozostałe składniki to przyprawy i śladowe ilości wody, co czyni nasz produkt bezkonkurencyjnym!
MIĘSKO
Mięsko z Zielonej Krainy to doskonała kompozycja mięsa wieprzowego, tłuszczyku i naturalnych przypraw. To doskonały dodatek do smarowania pieczywa.
PASZTECIK
Smarowny i pyszny Pasztecik z Zielonej Krainy, wyrabiany w oparciu o starannie wyselekcjonowane składniki. Jest doskonałym składnikiem wszelkich śniadań, kolacji czy po prostu szybkiej przekąski.
SMALCZYK
Wyjątkowo dobrze smakuje z pajdą wiejskiego, chrupiącego chleba. Posiada bogaty aromat, który w towarzystwie ogórka kiszonego, potrafi uwieść niejednego amatora tradycyjnych smaków.